Dacia a vîndut 63.400 de vehicule Logan

Autor: Andrei Nan 27 apr. 2007 Știri auto
Dacia a vîndut 63.400 de vehicule Logan

În regiunea Euromed, care include România, Turcia, Rusia şi Africa de Nord, Logan a înregistrat o creştere a vânzărilor de 65,7%, contribuind semnificativ la majorarea cu 4,9% a numărului de vehicule comercializate de Renault, la 78.200 de unităţi, se arată într-un raport al companiei.

Produs iniţial doar la Automobile Dacia, subsidiara românească a Renault, şi destinat pieţelor emergente precum Rusia, India sau China, Logan a fost lansat în majoritatea statelor europene, pe fondul opiniei favorabile a clienţilor şi dealerilor. Logan mai este fabricat în Columbia, Maroc, Iran şi Rusia, India şi Brazilia. Pe de altă parte, subsidiara Nissan din Mexic, Nissan Mexicana, intenţionează să lanseze, în acest an, un nou model sedan compact, pe baza modelului Logan, a mai arătat Renault.

Pe piaţa românească, vânzările Dacia au scăzut în perioada menţionată, dar firma se menţine lider de piaţă, cu o cotă de circa 30%, în pofida intensificării concurenţei şi a nesiguranţei generate de problema taxei de primă înmatriculare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide