Dacia Sandero GPL şi mirosul de gazMai ţineţi minte că Dacia Sandero GPL emana anumite mirosuri? Cei de la Dacia au investigat problema şi nu este de la butelie…

Dacia Sandero GPL şi mirosul de gaz Dacia Sandero GPL şi mirosul de gaz

Francezii s-au panicat că modelele Dacia Sandero GPL recent cumpărate au posibile emanaţii de gaz, care ar putea fi nu doar neplăcute, ci şi periculoase. Nu a fost cazul pentru că pierderile de gaz din butelie ar fi redus presiunea şi sistemul ar fi trecut imediat pe alimentarea cu benzină, ceea ce nu se întâmpla la reclamanţi.

Cauza a fost alta şi a fost descoperită cu ajutorul în urma unor teste de laborator. S-a dovedit astfel că acea "mireasmă" vine de la aditivul uleiului folosit la cutia de viteze. Mai mult decât atât, s-a descoperit acest miros şi la alte modele care nu foloseau gaz lichefiat. Automobilele "parfumate" aveau însă un punct comun, erau fabricate în România între Noiembrie 2009 şi Ianuarie 2010, venind cu ulei românesc cel mai probabil.. De asemenea, s-a descoperit că mirosul devenea mai puţin persistent după 1.000 - 1.500 km parcurşi.

Soluţia este foarte simplă, scurgerea uleiului urât mirositor şi înlocuirea cu unul recomandat mai puţin mirositor. În România nu s-au reclamat astfel de cazuri şi poate de vină este proverbialul nas fin al francezilor.