Daimler va combate acuzaţiile potrivit cărora emisiile motoarelor Mercedes-Benz au fost manipulate

Autor: Anca Olteanu 15 iul. 2017 Știri auto
Daimler va combate acuzaţiile potrivit cărora emisiile motoarelor Mercedes-Benz au fost manipulate

Compania auto anunţă că va „folosi toate măsurile legale” pentru a se apăra faţă de orice acuzaţie adusă de Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA), potrivit căreia maşinile Mercedes-Benz folosesc un dispozitiv ilegal. Daimler răspunde, astfel, unui articol din Der Spiegel în care reprezentanţi ai guvernului suspectează că asemenea dispozitive au fost construite în unele maşini.

Declaraţia Daimler vine la o zi după ce directori ai companiei au fost chemaţi la o întâlnire, în Berlin, pentru a discuta investigaţia aflată în derulare asupra motoarelor maşinilor şi la câteva ore după ce guvernul din Germania a anunţat că va extinde investigaţia pentru a include şi alte modele.

KBA, care analizează potenţiale nereguli şi în cazul altor producători de maşini, va superviza testele, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania.

În cazul Daimler, procurorii germani analizează două motoare diesel construite în perioada 2008-2016, care sunt folosite în linia de producţie Mercedes, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide