Dispar şoferii, job-urile, mărcile de maşini, vom fi controlaţi la sânge şi lista continuă

Autor: Alexandru Banu 24 iul. 2017 Știri auto
Dispar şoferii, job-urile, mărcile de maşini, vom fi controlaţi la sânge şi lista continuă

Într-un interviu pe Linkedin, Dieter Zetsche, director Mercedes-Benz, vorbeşte punct cu punct despre industria de maşini azi şi în următorii 20 de ani. Şi aflăm lucruri mari.

Software-ul va distruge industria tradiţională în 5-10 ani.

Deşi Uber e un soft, acum e cea mai mare companie de tax-uri din lume. Tot aşa, Airbnb e cea mai mare companie hotelieră deşi nu deţine nicio proprietate.

Anul acesta, un computer a bătut la jocul Go cel ami bun jucător din lume. Era de aşteptat să se întâmple, dar în 10 ani.

În SUA, avocaţii nu mai au job-uri, soft-urile îţi dau sfaturi legale în câteva secunde, cu o acurateţe de 90%, versus 70% cât îţi dau oamenii. În viitorul care bate la uşă vor fi cu 90% mai puţini avocaţi.

Calculatoarele pun diagnosticul de cancer de 4 ori “mai” corect decât oamenii, iar Facebook are un soft de recunoaştere facială mai bun decât avem noi, nativ. Până în 2030, computerele vor fi superioare oamenilor.

Din 2020 încolo se va schimba complet industria de maşini şi copiii noştri vor chema maşina la scară prin aplicaţie. Maşină care va veni, desigur, singură, fără şofer. Nimeni nu va mai avea maşini-proprietate, Toţi vom avea însă acces la ele.

Vom avea nevoie de parcări doar pe 5% din suprafaţa pe care avem acum nevoie de ele. 90%-95% din parcări vor deveni parcuri de joacă. 1.2 mil. oameni mor în fiecare an în accidente de circulaţie. Rata accidentelor e acum de 1  / 100.000 km. Când vor fi maşini autonome pe toat suprafaţa Pământului, rata va fi de 1  / 10.000.000 km.

Companiile producătoare de maşini tradiţionale (cum sunt toate cele pe care le ştim astăzi) vor muri. Tesla, Google şi Apple vor revoluţiona industria.

Inginerii de la Volkswagen şi Audi sunt ângroziţi de cei de la Tesla.

O să dispară asigurările pentru că dispar accidentele atât timp cât maşinile sunt autonome şi comunică între ele cu precizie de calculatoare.

Dispar agenţiile imobiliare. Nimeni nu va mai cumpăra, totţi vor locui în chirie pentru că vor shcimba mai des locurile de muncă.

Oraşele vor fi silenţioase pentru că vor fi maşini electrice. Mai curate şi mai uşor de locuit.

Anul trecut, instalaţiile de energie solară au fost activate mai mult decât cele cu combustibili fosili. Companiile de energie tradiţională încearcă limitarea accesului la cea solară, dar e imposibil pentru că se produce deja la nivel individual.

O dată cu energia solară gratuită vine şi apa ma ieftină. Desalinizarea ei costă 2kWh 0.25 cenţi pe metru cub (medie preţ global).

Tricorder X va fi lansat anul acesta, un mecanism digital similar celor din Star Trek. El analizează prin smartphone retina, mostră de sânge şi respiraţie. Astfel se vor face analizele. În câţiva ani o să dispară o parte însemnată a sistemului medical (recoltare şi interpretare analize). 54 de marker-i vor da verdicte în diverse boli.

Imprimantele 3D de mare performanţă vor fi la 400-500% peste 10 ani. Deja se construiesc vile la imprimante 3D.

Imaginaţi-vă că la sfârşitul acestui an apar telefoane cu scanare 3D. Astfel că scanaţi picioarele şi în funcţie de asta vor fi soft-uri care vă scot încălţăminte la imprimanta 3D.

Dacă aveţi idei de business, nu le începeţi dacă nu funcţionează în acord şi relaţie cu smartphone-ul.

70-80% din job-urile actuale dispar în 20 de ani. Apar servicii noi.

Vom avea fermieri-roboţi la 100$-bucata. Vor munci în locul nostru dacă avem microferme.

Până în 2020, la fel cum e aplicaţia deja existentă moodies, vor fi aplicaţii care ne vor spune după grimase dacă minţim sau dacă vrem să păcălim.

Bictoin-ul poate să devină monedă internaţională şi etalon No. 1

Până în 2036 ar trebui să trăim în medie 100 de ani. În fiecare an, durata medie de viaţă creşte cu 3 luni.

În 2020, 70% din aomeni vor avea smartphone, deci acces la educaţie de calitate. În Africa şi în Asia se vând deja telefoane cu 10$-bucata.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide