Din 2013, doar maşinile electrice şi hibride nu vor plăti taxa de congestie în Londra

Autor: Oraan Mărculescu 14 dec. 2012 Știri auto
Din 2013, doar maşinile electrice şi hibride nu vor plăti taxa de congestie în Londra

La momentul actual, taxa de congestie în Londra costă 10 lire sterline (aproximativ 12,3 euro), suma fiind plătită zilnic de orice maşină care are emisii CO2 mai mari de 100 g/km. O sumă deloc de neglijat, care, în cazul celor care îşi folosesc mult maşina prin Londra, poate ajunge la 2-3.000 de lire sterline anual.

Primarul Londrei, Boris Johnson, are planuri şi mai mari: din 2013 vrea ca toate maşinile să plătească această taxă, cu excepţia maşinilor electrice şi a celor hibride plug-in, care au emisii CO2 de maximum 75 g/km.

Banii din această taxă de congestie sunt folosiţi pentru asigurarea unei infrastructuri cât mai bine puse la punct de puncte de încărcare (deocamdată în Londra au fost plasate aproape 900 de borne pentru încărcarea maşinilor electrice).

Însă o parte din fonduri sunt direcţionate şi către sistemul de transport în comun, pentru a convinge din ce în ce mai mulţi londonezi să renunţe la maşinile personale în favoarea autobuzelor sau metroului.

Singurii care salută acum această propunere sunt producătorii de maşini electrice, aceştia sperând că vânzările de maşini electrice vor creşte datorită unor astfel de măsuri, care se alătură bonusului guvernamental de 5.000 de lire sterline.

Ce credeţi:

AR FI O IDEE BUNĂ APLICAREA ACESTEI IDEI ŞI ÎN ROMÂNIA?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide