Directorul executiv al Opel a demisionat, directorul financiar îl va înlocui

Autor: Dan Straut 13 iun. 2017 Știri auto
Directorul executiv al Opel a demisionat, directorul financiar îl va înlocui

Directorul executiv al constructorului de autovehicule Opel, Karl-Thomas Neumann, a demisionat şi va fi înlocuit în funcţie de către directorul financiar al companiei, Michael Lohscheller, relatează Reuters.

Neumann, care a relansat imaginea Opelului din momentul în care a preluat conducerea producătorului de automobile din martie 2013, va fi urmat de Michael Lohscheller, şeful departamentului de finanţe, a anunţat luni Opel.

„Sub conducerea lui Neumann am făcut progrese enorme în ceea ce priveşte transformarea Opel”, a declarat preşedintele General Motors (GM), Dan Ammann. Operaţiunile europene ale GM includ şi brandul Vauxhall. Schimbarea de la vârful Opel vine într-un moment în care General Motors se pregăteste să-şi vândă divizia europeană către grupul rival francez PSA, potrivit constructorului german.

Karl-Thomas Neumann, în vârstă de 56 de ani, a condus anterior operaţiunile Volkswagen din China şi, în fostele roluri, a fost responsabil de afacerile VW cu maşini electrice, dar şi de conducerea executivă a diviziilor de componente auto germane şi producătorului de pneuri Continental. Astfel că „VW se interesează de reîncadrarea lui Neumann, eventual pentru a-şi conduce marca de lux, Audi, unde directorul executiv Rupert Stadler a intrat în concediu”, a declarat o sursă citată de Reuters.

Neumann a declarat pe Twitter că va rămâne membru al consiliului de conducere al Opel pană la încheierea achiziţiei de către PSA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide