Dodge Dart debutează la Beijing 2012 ca Fiat Viaggio

Autor: Gabriel Grosoiu 29 mart. 2012 Știri auto
Dodge Dart debutează la Beijing 2012 ca Fiat Viaggio

Dodge Dart se pregăteşte să intre la vânzare pe piaţa americană, începând cu luna mai, dar se pare că sedanul compact nu este dedicat exclusiv clienţilor de peste Ocean. Salonul Auto Beijing 2012 va fi scena pe care va debuta Fiat Viaggio, o versiune rebranduită a berlinei americane, care va păstra aproape neschimbat designul original al acesteia.

La fel ca şi Dart, Viaggio este construit pe o platformă comună cu aceea folosită de Alfa Romeo Giulietta, dar în China va fi oferit cu un motor de 1,4 litri, disponibil atât în variantă aspirată cât şi turbo. Partenerul ales de cei de la Fiat va fi compania Guangzhou Automobile Group, iar dacă producţia iniţială se va rezuma la 140.000 de unităţi pe an, ţinta este numărul de 250.000 de maşini produse.

Mai mult, se pare că planurile italienilor includ şi un model hatchback. Acesta ar urma să ajungă chiar şi în Europa, unde ar putea înlocui actualul Fiat Bravo. Chiar dacă parteneriatele anterioare dintre Fiat şi diverşi producători chinezi precum Nanjing Automotive sau Chery Automotive au eşuat, italienii îşi pun mari speranţe în noul proiect.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide