Două dintre aceste sfaturi sunt vitale pentru sănătatea pneurilor

Autor: Alexandru Banu 28 apr. 2017 Știri auto
Două dintre aceste sfaturi sunt vitale pentru sănătatea pneurilor

Nu s-a făcut atât de cald, dar nici că mai vedem temperaturi sub 10 grade ca să avem o scuză pentru cauciucurile de iarnă pe care încă le avem pe maşină. Gata, s-a terminat cu iarna! De acum suntem pe plus şi revenim la cauciucurile de vară (cei care nu avem model “all season”).

Foarte importantă e depozitarea cauciucurilor, fie că o faci la tine acasă, fie că le laşi la un hotel de anvelope – varianta comodă.

Tyreleader.co.uk, un site care te ajută să alegi cauciucul potrivit în funcţie de posibilităţile financiare pe care le ai, ne dă trei sfaturi pentru depozitarea corectă a cauciucurilor de iarnă şi a celor de rulare. Trebuie să ştii că nerespectarea a cel puţin unuia dintre ele pentru o perioadă de câteva luni, poate deteriora grav cauciucul.

1.    Fereşte-le de incidenţa soarelui şi de căldură mare când le depozitezi. Ozonul are un efect coroziv asupra cauciucului. Cea mai bună atmosferă este cea a unui subsol. Pentru o conservare şi mai bună, poţi să le bagi într-un sac de plastic, precum cele de gunoi.

2.    Cauciucurile nemontate pe jantă trebuie ţinute “în picioare”, unul lângă celălalt. Nici suspendate şi nici stivuite (astfel apare deformarea). Cauciucurile cu cameră trebuie dezumflate până la jumătate.

3.    Verifică pneul la interior ca să nu rămână apă care poate deteriora sârma şi nici resturi care să blocheze supapa.

4.    Cauciucurile montate pe jante se depozitează exact invers decât cele nemontate. Se pot suspenda sau se pot stivui, dar nu e bine să le ţii “în picioare”.

5.    În cazul în care ştii că nu ai drumuri de făcut cu maşina pentru o următoare perioadă de timp, umflă cauciucurile un pic mai mult ca să nu se lase şi să nu apese greutatea maşinii pe ele.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide