Dovada că nu ai nevoie de sute de cai-putere ca să mergi repede. VIDEO

Autor: Iulian Dnistran 31 ian. 2014 Știri auto
Dovada că nu ai nevoie de sute de cai-putere ca să mergi repede. VIDEO

Nürburgring, un circuit legendar, unde mulţi şi-au găsit sfârşitul. Dar nu şi utilizatorul Nic BTG de pe YouTube, care a reuşit, după multe încercări, să parcurgă vestitul „Iad Verde” în mai puţin de zece minute.

Iar acum lucrurile devin interesante, fiindcă omul nostru nu a reuşit această performanţă cu ajutorul vreunei supermaşini, ci la volanul unui Citroën AX din anul 1993, care a adunat aproape 700.000 de kilometri la bord. Şi nu, nu are un V8 sub capotă, ci un umil diesel de 1.360 cmc care produce 52 CP.

Aşa cum îţi poţi imagina, personajul acestei poveşti a făcut câteva încercări (mai mult sau mai puţin eşuate) până să îşi atingă scopul. Mai exact, potrivit descrierii videoclipului său, vechiul Citroën AX a schimbat, de-a lungul a şapte ani, nouă motoare şi cinci cutii de viteze. Dar, până la urmă, a reuşit să scoată un timp de nouă minute şi 55 de secunde (09:55) pe secţiunea „Bridge to Gantry”, care măsoară nu mai puţin de 19,1 km.

Ca o comparaţie, Jeremy Clarkson de la Top Gear a reuşit, în noiembrie 2004, un timp de nouă minute şi 59 de secunde (09:59) pe aceeaşi secţiune de circuit într-un Jaguar S-Type diesel cu 207 CP.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide