Cum îşi aleg bărbaţii şi femeile maşinile

Autor: Marius Vișan 19 aug. 2016 Știri auto
Cum îşi aleg bărbaţii şi femeile maşinile

 


Nişte studii făcute de Carbuyer.co.uk au arătat că atunci când vine vorba de alegerea unui automobil nou bărbaţii se lasă ghidaţi de vanitate, pe când femeile se concentreze asupra economiei.

Frumuseţe şi performanţa se află în topul listei calităţilor pe care bărbaţii le caută la o maşină nouă, spre deosebire de femei care sunt mai practice, gândindu-se în principal la economia de combustibil, spaţiul pe care îl oferă maşina, dar şi la costurile de service.

Există cu 20% mai multe şanse ca bărbaţii să-şi aleagă maşina în funcţie de culoare, şi cu 40% mai multe şanse de a fi influenţaţi de reputaţia unui producător. Asta e în contrast cu femeile, care au în vedere cheltuielile viitoare care ar putea apărea.

În cazul femeilor există cu 25% mai multe şanse decât bărbaţii să fie influenţate de economia de combustibil, şi cu 20% de costuri de service. Ele chiar iau în considerare costurile asigurării şi cât de departe se află dealer-ului.

Femeile nu sunt doar mai prudente, ci şi pragmatice. Ele acordă o atenţie mai mare spaţiului şi caracterului practic al unui vehicul decât la detalii legate de estetică. Cercetarea arată că pentru femei este important cât de mare este spaţiul pentru picioare, spaţiul de încărcare şi cât de uşor poate fi parcată respectiva maşină.

În ciuda faptului că persoanele de sex feminin se pricep mai bine la negociere, bărbaţii au cu 20% mai multe şanse de a negocia o afacere mai bună pentru următoarea lor maşină.


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide