E oficial: BMW M3 E92 a ajuns la final de carieră

Autor: Oraan Mărculescu 09 mai 2013 Știri auto
E oficial: BMW M3 E92 a ajuns la final de carieră

Despre BMW M3 E92 puriştii vor spune că e ultimul M3 veritabil. Adică ultimul M3 cu motor aspirat – pentru că fanii înfocaţi ai lui M3 consideră ca ”veritabil” generaţia precedentă E46, care avea un ”şase cilindri”.

După prezentarea conceptului BMW Seria 4, a devenit clar pentru toată lumea că noile modele coupe şi cabrio derivate din Seria 3 vor căpăta un alt indicativ. Ceea ce ne duce rapid la concluzia că M3 va fi înlocuit cu M4 – cel mai probabil, indicativul M3 va rămâne valabil doar pentru sedan şi, eventual, breakul Touring.

Aşadar, după 5 ani de producţie (BMW M3 E92 a fost lansat în 2008), actualul M3 îşi spune la revedere de la fani, producţia pentru 2013 fiind deja vândută în întregime. Cu siguranţă urmeză să vedem modele M3 nou-nouţe scoase la vânzare pe site-urile de profil la un preţ mai mare, în stilul de speculă specific modelelor cu un fan-club foarte puternic.

Urmaşul lui BMW M3 va intra în era turbo, motorul V8 urmând a fi înlocuit cu un şase cilindri cu tehnologie turbo. O lovitură pentru purişti este faptul că noile motoare semnate Motorsport nu vor mai fi concepute de acest departament, ci va fi vorba de adaptarea motoarelor de pe modelele de serie mare – ceea ce unii se tem că ar putea afecta exclusivitatea modelelor BMW M.

Voi ce credeţi:

ESTE BMW M3 E92 ULTIMUL M3 VERITABIL?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide