E oficial: primul Opel Insignia Grand Sport a ieşit de pe linia de asamblare [FOTO-VIDEO]

Autor: Marius Vișan 22 mart. 2017 Știri auto

La fabrica Opel din Rüsselsheim a început o nouă eră; marţi a ieşit oficial de pe linia de asamblare primul autovehicul Insignia Grand Sport produs la comandă. „Aşteptam cu nerăbdare momentul acesta de multă vreme; noul nostru model vârf de lance a sosit în sfârşit. Este o zi importantă pentru Opel şi Rüsselsheim”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO Opel, în timpul festivităţii organizate în cinstea demarării producţiei celei de-a doua generaţii Opel Insignia. “Am investit peste 500 de milioane de euro doar în pregătirea producţiei pentru noul nostru vârf de lance.”

GALERIE FOTO

La capătul liniei de producţie toate privirile s-au concentrat pe un autovehicul Insignia Grand Sport alb abalone, cu motor diesel de 2,0 litri şi 170 cp.

Dr. Karl-Thomas Neumann a lăudat activitatea întregii echipe de la fabrica din Rüsselsheim, adăugând: „Noul vârf de lance al mărcii Opel este un element cheie al ofensivei noastre de produse, care doar anul acesta va atinge un nou vârf prin lansarea a şapte noi modele.”

Dr. Neumann este încrezător că noua ediţie a vârfului de lance al mărcii Opel va continua succesul predecesorului său. Au fost vândute în total nouă sute patruzeci de mii (940.000) de unităţi din prima generaţie Insignia – Autovehiculul anului 2009 în Europa – al patrulea pe lista celor mai bine vândute modele Opel.

Michael Lewald, directorul fabricii, a mulţumit angajaţilor pentru eforturile lor deosebite din ultimele luni în pregătirea cu succes a demarării producţiei. „Echipa noastră a făcut din nou o treabă excelentă şi a realizat impecabil acest proces extrem de complex de demarare a producţiei. Sunt mândru de noul nostru vârf de lance şi de performanţa realizată de echipa din Rüsselsheim.”

Cu o structură complet nouă a autovehiculului, noul Insignia este cu aproape 200 kg mai uşor decât predecesorul său, având o gardă la sol mai coborâtă şi un interior mai spaţios. Designul este unul atletic şi elegant. Una dintre caracteristicile tehnologice principale o constituie sistemul inteligent de tracţiune integrală cu vectorizarea cuplului – distribuţia cuplului către fiecare roată în parte într-o fracţiune de secundă. Noul Insignia oferă totodată o mulţime de sisteme de asistenţă pentru şofer, care sporesc siguranţa şi fac condusul mai confortabil şi mai relaxant, cum ar fi a doua generaţie a sistemului de iluminare cu matrice Opel IntelliLux LED®, tempomatul adaptiv (ACC) şi Asistentul activ pentru menţinerea benzii de circulaţie.

Noul Insignia a avut premiera mondială oficială la Salonul Auto de la Geneva. Autovehiculul va ajunge vara aceasta la distribuitorii Opel din Europa. În România, noul Insignia poate fi deja comandat, preţurile începând de la 20.400 euro, TVA inclusă. Pentru lista completă de preţuri, cei interesaţi  sunt aşteptaţi la distribuitorii Opel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide