E timpul să-ţi iei banii pe care i-ai dat pe timbrul de mediu [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 22 nov. 2016 Știri auto
E timpul să-ţi iei banii pe care i-ai dat pe timbrul de mediu [VIDEO]

Taxa auto a fost declarată ilegală de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, ceea ce înseamnă că persoanele care au plătit această taxă îşi pot recupera acum banii de la statul român. Din 2007 şi până acum a trecut prin trei modificări însă nu a avut ca efect reducerea importului de maşini second hand, în schimb a pus statul la plată. S-a constatat că, anual, statul încasează aproximativ 600 de milioane de lei din această taxă.

Cătălin Butnaru, un şofer care şi-a cumpărat în 2013 o maşină din Germania, a aflat la acea vreme că fără această taxă nu-şi poate înmatricula maşina. El a dat atunci statul în judecată pentru a-şi recupera banii şi abia anul acesta a primit un răspuns pozitiv.

Un calcul făcut de jurnalişti ne arată că în unele cazuri timbrul de mediu ajunge să coste cât maşina cumpărată. De exemplu pentru un automobil din 2005, pe benzină, şi un motor de 1.600 de centimetri cubi, timbrul de mediu depăşeşte acum 1.000 de euro. 

Mai multe puteţi afla din reportajul de mai jos

Sursă: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide