Elon Musk: În viitor, maşinile cu şofer vor fi ciudăţenii

Autor: Andrei Ştirbu 18 mart. 2015 Știri auto
Elon Musk: În viitor, maşinile cu şofer vor fi ciudăţenii

În cadrul unei discuţii purtate cu CEO-ul NVIDIA, Jen-Hsun Huang – discuţie care dezvolta topicul procesoarelor din ce în ce mai performante -, Elon Musk a zis că „[maşinile autonome] vor deveni o normalitate”. „E ca la lifturi. Lifturile erau controlate înainte de un liftier. Aşa se va întâmpla şi cu maşinile” a completat acesta. 

Această trecere nu va fi una realizată peste noapte, însă nu va mai dura mult până când se va finaliza. „Condusul autonom ţine de nivelul de credibilitate şi de siguranţă pe care ţi-l doreşti” spune Musk, subliniind că unul dintre atuurile condusului autonom – dacă nu cel mai important – este cel al siguranţei rutiere.

Odată implementat sistemul, şoferii umani vor ieşi, practic, în afara legii: „Doar nu vei vrea ca o persoană să conducă o «maşină a morţii» de două tone, nu?” „Vom lua de bun condusul autonom într-un viitor destul de apropiat. Va fi un lucru obişnuit şi va salva multe vieţi”, menţionează Musk. 

Chiar dacă sună a SF ideea, „este mai uşor decât crede lumea”, făcând trimitere la sistemul AutoPilot implementat pe Model S P85D. Pentru asta – zicem noi – am avea nevoie de un sistem de autostrăzi, o noţiune văzută ca SF în România zilelor noastre.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide