Este cel mai puternic “avion” german scos vreodată (galerie foto)

Autor: Alexandru Banu 12 sept. 2017 Știri auto

Gata, nu mai e niciun secret de scos de sub capotă. 1000 de cai putere dintr-un motor de F1 (V6, 1.6 litri, turbo). Sunt 11.000 rpm pe turometru. Cutia automată este cu 8 trepte. Cei care vor da 2.5 mil. $ pe maşină vor trebui să facă revizii ale motorului la fiecare 50.000 de km. Sigur că este o maşină de stradă, dar nu mergi cu ea la serviciu. Aşa că service-urile nu vor fi atât de dese.

Project One, ediţie aniversară AMG 50 de ani şi cu tehnologie transplatată din F1, are un motor electric de 120 kW pentru acţionarea turbinei, unul pe arborele cotit şi încă două motoare electrice pentru roţile faţă. Toate au 50.000 rpm, de 2.5 ori mai mult decât motoarele electrice folosite în industria curentă. Trenul de rulare (motor V6, motoare electrice şi transmisie) sunt făcute în Brixworth, Anglia şi au un sistem de recuperare a energie până la 80% în momentul ridicării piciorului de pe acceleraţie.

Modului MGU (Motor Generator Unit) colectează căldura în exces de la evacuare şi o trimite către bateriile litiu-ion  sau către motorul electric al arborelui cotit (cel de 120 kW). Acelaşi procent de energie recuperată îl au motoarele electrice de pe roţile faţă. La fel ca în Formula 1, cele 8 trepte se schimbă automat sau din padelele de pe volan. Roţile sunt de 19 inci pe faţă şi 20 de inci pe spate. Toţi oficialii Mercedes au ridicat în slăvi maşina şi au declarat că este mai mult decât culmea tehnologiei care s-a dezvoltat vreodată la Mercedes. Este practic o maşină de Formula 1 carosată complet şi omologată pentru stradă. Numai 275 de maşini vor fi construite şi toate au fost comandate deja.  

MERCEDES AMG PROJECT ONE (GALERIE MONUMENTALĂ)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide