Este vreo legătură între Dacia Logan şi Nissan Almera lansat în Rusia?

Autor: Oraan Mărculescu 30 aug. 2012 Știri auto

Cu ocazia salonului auto rusesc, cei de la Nissan au venit cu propunerea lor pentru un sedan low-cost destinat pieţei auto din Rusia: Nissan Almera Sedan, care se pare că nu va depăşi graniţele fostei URSS, fiind un model special dedicat familiştilor ruşi.

Nissan Almera nu se poate spune că atrage din prima, designul exterior neavând legătură cu frumuseţea, ci mai degrabă cu robusteţea şi siguranţa, caracteristici pe care le apreciază familiştii pragmatici.

Pe de altă parte, grila frontală masivă şi farurile de mari dimensiuni încearcă să aducă o oarecare notă de opulenţă, amintind întrucâtva atât de modele de clasă mare Nissan, vândute la japonezi, dar şi de Infiniti (divizia de lux a lui Nissan).

Almera dedicată ruşilor e un sedan destul de generos ca şi gabarit, având o lungime de 4,65 metri, deci rivalizează cu sedanuri de clasă compactă. În plus, are un ampatament foarte mare, de 2,7 metri, ceea ce promite un spaţiu mai mult decât suficient pe banchetă, în timp ce portbagajul se cifrează la 500 de litri.

Totuşi, am face o eroare dacă am compara Almera pentru Rusia cu sedanuri compacte precum Renault Fluence sau Volkswagen Jetta. Şi asta deoarece acest Nissan Almera are la bază o platformă tehnică destul de cunoscută: B-platform. Adică aceeaşi platformă pe care o regăsim, în mare parte, şi pe Logan, Almera fiind derivat din modelul japonez Nissan Bluebird.

Logan revine puternic în memorie dacă aruncăm o scurtă privire în interiorul lui Nissan Almera pentru ruşi. Şi asta deoarece planşa de bord are multe elemente deja cunoscute de la Logan: aeratoare rotunde, butoanele pentru geamuri plasate pe consola centrală (deşi la Logan şi Sandero facelift în Brazilia au fost mutate pe portieră) sau butoanele de climatizare din partea inferioară.

La care mai adăugăm volanul şi indicatoarele de bord care amintesc foarte mult de Logan, dar şi alte detalii (frâna de mână, capacul airbagului pentru pasagerul dreapta faţă, etc).

Prin urmare, se pune întrebarea dacă sub caroseria acestui Nissan Almera se ascunde Logan-ul actual sau noua platformă a lui Logan 2. Oficialii nu dau detalii în acest sens, rezumându-se la a menţiona că au umblat la setările suspensiei pentru adaptarea maşinii la condiţiile drumurilor ruseşti şi au prevăzut un scut metalic de 2 mm pentru protecţia băii de ulei.

Ca motorizare, Nissan Almera beneficiază în Rusia de un propulsor pe benzină, de 1,6 litri şi 102 CP, cuplat la o cutie manuală cu 5 trepte sau, opţional, la una automată cu 4 trepte. Adică similar cu ceea ce oferă Logan în Rusia…

Noul Nissan Almera va fi fabricat la uzina rusească din Togliatti şi va ajunge în showroom-urile din Rusia la începutul lui 2013. Preţurile vor fi comunicate spre finalul anului, când oficialii se aşteaptă să surprindă publicul. De altfel, ei vin cu o declaraţie pe care au folosit-o şi în cazul lui Logan: ”Almera va oferi un spaţiu de clasă compactă la un preţ de clasă mică”.

Voi ce părere aveţi:

NISSAN ALMERA MADE IN RUSIA FOLOSEŞTE PLATFORMA LUI LOGAN SAU A LUI LOGAN 2?

Nissan Almera Sedan pentru Rusia de pe tare.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide