Evoluţia maşinilor electrice în România

Autor: ProMotor 13 sept. 2017 Știri auto
Evoluţia maşinilor electrice în România

Maşinile electrice continuă să câştige teren pe piaţa din România. Astfel, conform estimărilor Porsche România, patru din zece vizitatori în showroom-urile Volkswagen se arată interesaţi de achiziţionarea unui model electric. Mai mult, compania a organizat recent în Bucureşti un eveniment dedicat mobilităţii electrice, e-Drive. În cadrul acestuia, peste 1.000 de persoane s-au înregistrat pentru un test drive şi peste 800 au interacţionat cu cele 14 Volkswagen e-Golf cu propulsie alternativă.

„Fără îndoială, maşinile electrice sunt soluţia de mobilitate a viitorului; deşi piaţa este încă la început, ne aşteptăm ca acest segment să crească exponenţial în următorii ani”, a declarat Bogdan Florea, Brand Manager Volkswagen. „Astfel, observăm un interes în creştere pentru soluţiile de electromobilitate din partea clienţilor care ne vizitează showroom-urile din toată ţara, motiv pentru care estimăm un număr de 80 de maşini vândute până la finalul anului. Mai mult, maşinile electrice au devenit şi mai accesibile prin Programul Rabla Plus – de exemplu, modelul e-up! poate fi achiziţionat prin finanţarea oferită de Porsche Finance Group, la o rată de 100 Euro (TVA inclus).”

Evenimentul e-Drive a avut parte de suportul tehnic al Renovatio, primul dezvoltator al unei reţele publice de staţii de alimentare destinată vehiculelor electrice, bazată pe soluţii de încărcare rapidă. Renovatio a furnizat echipamentele necesare, care au deservit cu succes toate autoturismele prezente la e-Drive.

„Reţeaua Renovatio e-charge se află în plină expansiune. Ne dorim ca, până la sfârşitul lui 2020, să ajungem la un număr de 100 de staţii de încărcare rapidă, din care 60 fac parte dintr-un proiect finanţat cu fonduri europene. Volkswagen ne-a susţinut iniţiativa, exprimându-şi dorinţa de a se implica activ în derularea proiectului prin punerea la dispoziţie a unui vehicul electric pentru testarea echipamentelor şi a soluţiilor software ce urmează a fi implementate”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio.

Prima staţie de încărcare de tip fast charging din România a fost instalată de Renovatio în anul 2015 la sediul Porsche România, importatorul general Volkswagen. În prezent, în reţeaua de distribuitori ai mărcii Volkswagen există optsprezece puncte de încărcare, disponibile atât prin cei opt parteneri ai săi de mobilitate electrică şi plug-in hybrid, cât şi prin punctele proprii. Acestea sunt accesibile tuturor clienţilor Volkswagen.

„Investiţiile în dezvoltarea infrastructurii destinată maşinilor electrice sunt foarte importante pentru Grupul Volkswagen. O dovedeşte atât implicarea firmei-mamă, la nivel internaţional, alături de alte companii de renume în domeniul auto, cât şi de eforturile depuse de reţeaua Porsche România la nivel local. Ne-am propus ca, în următorii doi ani, în fiecare dintre cele 90 de locaţii ale distribuitorilor Grupului Volkswagen din ţară să existe cel puţin un punct de încărcare pentru maşini electrice”, a declarat Brent Valmar, director general Porsche România.

În ultimii cinci ani, grupul Volkswagen a investit peste trei miliarde de euro în dezvoltarea de tehnologii auto alternative şi intenţionează să tripleze această sumă în următorii cinci ani. Compania a lansat de curând „Roadmap E”, cea mai extinsă campanie de electrificare din industria auto: „Vrem ca Volkswagen să devină numărul 1 în electromobilitate până în anul 2025”, a declarat recent Matthias Müller, CEO Volkswagen Group, în anticiparea International Motor Show (IAA) din Frankfurt, Germania. Până în 2025, grupul urmează să lanseze încă cel puţin 80 de modele electrice.

Evenimentul e-Drive s-a desfăşurat între 1-7 septembrie în mall-urile Băneasa şi Promenada din capitală şi a avut ca scop promovarea experienţei de a conduce o maşină electrică.
 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide