Experţii în comunicare de la Ministere care iau mii de lei pe lună

Autor: Alexandru Banu 24 nov. 2017 Știri auto
Experţii în comunicare de la Ministere care iau mii de lei pe lună

Acum câteva luni explodaseră nişte salarii în presă ale experţilor în comunicare. Ce înseamnă expert în comunicare? Un individ cu un calculator care trebuie să îngrijească site-urile instituţiilor de Stat, mai ales ale ministerelor. Ce înseamnă să îngrijească? Nu ceea ce facem noi, adică să scrie 15 ştiri pe zi, să alerge după ele, să le caute, să le verifice, să le scrie (nu cu Google translate aşa cum cred unii dintre voi că facem), să le confirme cu telefoane la autorităţi care nu răspund cu zilele la telefon sau la mail-uri. Nu să le share-uiască pe Facebook şi să aibă target-uri ca să-şi ia salariile. Nu să coordoneze toate acestea cu Facebook-ul care e unealta principală de promovare a conţinutului în 2017. Nu, ei trebuie să urce pe site din an în Paşte nişte comunicate banale, scrise lemnos şi eventual să mai promoveze un filmuleţ pe Facebok cu nu mai ştim ce ministru care inaugurează 300 de metri de autostradă. Pentru asta, ei iau nişte mii de lei pe lună – nu băgăm mâna în foc, dar suntem siguri de asta.

Ultimul exemplu de dat în bară nu e meciul Plzen-Steaua, ci gafa Ministerului Transporturilor. Persoana care are grijă de Facebook şi probabil site, a trântit la poza de cover pe Facebok (aia mare lată din antet) o imagine cu o autostradă. Bun, avem cu ce ne lăuda? Da, cu o autostradă din … Polonia, conform ziaruldeiasi.ro. Cei care au văzut post-ul cu textul updated their cover photo – sau care o fi formularea exactă – au comentat că este vorba despre un tronson al autostrăzii A4 din Polonia.

Acum 18 ore, după publicarea materialului despre gafă, au apărut nişte … avioane. De parcă ar fi vreo autoritate aeronautică. Dar înţelegem că nu există poze cu tronsoane noi de autostradă. Aşa că o minte sclipitoare o fi zis … „bă, hai că cerul o fi la fel peste tot, şi-n România, şi-n Togo. Aici chiar nu avem cum s-o dăm în bară. Şi, băi Fănele, fii şi tu atent data viitoare când mai pui ceva pe Facebook că se iau ăştia de noi. Ce dracu, dă-o-ncolo de treabă că ne faci de râs la oameni”. 

Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide