Explicaţia experţilor: Maşina cu lonjeroane reparate, bombă pe patru roţi [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 15 feb. 2017 Știri auto

Maşinile accidentate, reparate şi apoi revândute reprezintă o veritabilă afacere pentru samsari. Există cazuri în care reparaţiile au fost făcute de mântuială, lucru care face mai simplă depistarea ţepelor, însă există şi manopere remarcabile astfel încât îţi poţi da seama cu greu că o anumită zonă a fost afectată. În legătură cu lonjeroanele reparate, Inspectorauto.ro atrage atenţa asupra problemei, şi avertizează că lonjeroanele fac parte din structura de rezistenţă a vehiculului şi au un rol foarte important pentru siguranţa pasagerilor, în cazul unui impact frontal. Materialul din care fabricate le permite să se deformeze într-un anumit fel în cazul unui impact. 

Ca şi în cazul airbag-ului, odată explodat, el şi-a făcut treaba şi nu mai poate fi refolosit. La fel si cu un lonjeron care odata deformat serios, nu mai poate fi reparat şi adus la proprietăţile iniţiale. 

Mai jos puteţi vedea cazul unui VW Touareg accidentat, a cărui lonjeron dreapta a fost grav afectat. Lonjeronul odata îndoit semnificativ, chiar dacă a fost îndreptat prin diferite metode, nu se va mai comporta la fel in cazul unui nou impact. Încalzirea metalului cu lampa de sudură afectează structura moleculară a oţelului special UHSS (din care este fabricată structura de rezistenta a autovehiculelor), iar comportamentul lonjeronului în cazul unui nou impact nu va mai fi cel proiectat de constructor.

Caroseria unui VW Touareg (Zonele făcute din UHSS sunt reprezentate cu albastru).

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide