Femei versus bărbaţi – Cine parchează mai bine?

Autor: Tudor Rus 17 sept. 2012 Știri auto
Femei versus bărbaţi – Cine parchează mai bine?

O sursă nesecată de polemici şi o dilemă veche de când lumea…auto: cine se descurcă mai bine la volan, femeile sau bărbaţii? La această întrebare au încercat să răspundă şi britanicii de la Auto Express, prin realizarea unui test rapid care să aducă o oarecare lumină în privinţa acestui aspect.

Noua rivalitate dintre femei şi bărbaţi a plecat de la decizia unui primar din Germania care a plecat de la prezumţia că femeile nu parchează la fel de bine ca bărbaţii. Aşa se explică decizia sa de a aloca locuri de parcare separate pentru bărbaţi şi femei, cele destinate sexului frumos având un grad de dificultate scăzut.

Testul propus este simplu: o selecţie de şoferi – 6 bărbaţi şi 6 femei – au fost puşi să execute o parcare laterală cu spatele între două maşini, fiindu-le testate astfel abilităţile de manevrare şi orientare în spaţiu. Maşina pe care participanţii la test trebuiau să o parcheze regulamentar este un model Kia Cee’d. Capetele locului de parcare au fost marcate de cutii de carton, cu rol de protecţie împotriva parcagiilor mai neatenţi. 

Prestaţia celor 12 „cobai” a fost apoi evaluată de un instructor auto experimentat, care le-a acordat note de la 1 la 10. Însă, în cazul în care unul dintre şoferi atinge cutiile de carton sau depăşeşte zona destinată maşinii, acesta va fi descalificat pe loc. La final, categoria cu cele mai puţine descalificări va fi declarată câştigătoare. Curioşi să aflaţi rezultatelele? Puteţi vedea ce a ieşit şi evoluţiile celor 12 participanţi la test urmărind materialul VIDEO de mai jos.

AŞTEPTĂM PĂRERILE VOASTRE CA RĂSPUNS LA ÎNTREBAREA „CINE PARCHEAZĂ MAI BINE, FEMEILE SAU BĂRBAŢII?” 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide