Femeile din Arabia Saudită vor putea conduce maşini

Autor: Marius Vișan 25 iun. 2018 Știri auto
Femeile din Arabia Saudită vor putea conduce maşini

Arabia Saudită, singura ţara din lume care le interzicea femeilor să conducă maşini, a ridicat dumincă interdicţia. Până la această dată cele care au avut curajul să se urce la volan, fie sunt în închisoare, fie în exil, iar o teamă există că în familiile cu bărbaţi conservatori în gândire femeile nu vor fi lăsate să-şi ia permisul.

În septembrie anul trecut autorităţile au anunţat că femeile vor avea dreptul să conducă maşini şi în ultimele luni s-au deschis şi şcoli de şoferi, au fost şi saloane auto pentru femei şi au fost emise şi primele permise de conducere.

Societatea londoneză de consultanţă Facts Global Energy estimează că şase milioane de femei, adică 65% din câte locuiesc în Regatul Saudit, vor putea cere permis, iar PricewaterhouseCoopers estimează că, până în 2020, aproximativ 3 milioane de femei ar putea obţine permisul.

Surse: Hotnews.ro

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide