Ferrari sărbătoreşte 60 de ani de Formula 1 cu o ediţie limitată de 599 GTB

Autor: Gabriel Grosoiu 08 dec. 2011 Știri auto

După prezentarea lui 599XX Evoluzione, părea că Ferrari şi-a epuizat noutăţile pe anul acesta. Nu este deloc aşa, iar cel mai nou model prezentat de curând de către italieni este cea mai bună dovadă că la Maranello nimeni nu stă degeaba. Ferrari 599 GTB HgTe 60F1 este o ediţie specială, care nu oferă doar o denumire foarte dificilă ca pronunţie, ci şi o serie de dotări speciale.

Celebrând 60 de ani plini de succese înregistrate de Scuderia Ferrari în Marele Circ, 60F1 vine în trei scheme cromatice, fiecare fâcând referire la câte un bolid reprezentativ al mărcii. Primul, cel vopsit în roşul tipic Ferrari şi etalând splittere şi praguri de culoare neagră, evocă aspectul maşinii conduse de pilotul Frolian Gonzales în 1951.

Cea de-a doua variantă, precum şi a treia recreează aspectul actualilor bolizi din Formula 1, utilizând o combinaţie de roşu şi alb, prezentă şi pe maşina de competiţie 150 °, pilotată de Fernando Alonso. Dacă exteriorul nu aduce nicio revoluţie faţă de versiunile de serie ale lui 599, partea tehnică este ceva mai elaborată.

Suspensia este întărită, iar jantele de 20 inchi pe care maşina le-a primit sunt complet noi. Interiorul a primit scaune sport noi, tapiţate în Alcantara. În timp ce europenii vor primi Sabelt, scaunele celor de peste Ocean vor fi furnizate de Recaro. De asemenea, nici centurile de siguranţă în patru puncte nu vor fi universale, existând pieţe unde acestea nu vor putea fi omologate.

Totuşi, bordul tapiţat în Alutex, materialul compus din fibre de sticlă şi de metal va indica faptul că nu avem de-a face cu un Ferrari 599 GTB de serie, iar pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, cei din Maranello s-au gândit si la o plăcuţă amplasata la baza consolei centrale, care să ateste suplimentar caracterul special al modelului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide