Fiat 500L – imagini şi detalii oficiale

Autor: Andrei Nan 04 iul. 2012 Știri auto

Familia Fiat 500 este completă. După versiunea în trei portiere, furiosul Abarth sau şarmantul 500C, a venit timpul să vedem cum arată varianta în cinci uşi. Fiat 500L măsoară 414 cm în lungime, 178 cm în lăţime şi are o înălţime de 166 cm. Creşterea în dimensiuni a impus o abordare nouă din punctul de vedre al designului, dar italienii s-au descurcat excelent la acest capitol.

Partea frontală are un aer mai impunător decât cel al versiunii în trei uşi. Bara de protecţie prezintă o grilă foarte amplă, ce înglobează un bandou de protecţie şi proiectoarele de ceaţă. Blocurile optice au fost mărite considerabil, iar acum au o formă alungită, iar capota este mai bombată. Un detaliu interesant este apariţia unui geam unei suprafeţe vitrate care disimulează eficient montanţii A, fiind astfel avantajată vizibilitatea la volan.

La partea laterală, putem observa noile oglinzi retrovizoare, precum şi mânerele uşilor şi ornamentul de pe bandoul de protecţie cromate. Din spate, 500L seamănă cel mai puţin cu modelul său de bază. Stopurile au o formă rotundă, fiind încrustate într-un ornament cromat de mare efect. Dimensiunile uşii portbagajului anunţă un caracter practic destul de pronunţat, dublat de un design pe măsură.

Sub capotă, maşina va fi dotată fie cu propulsorul TwinAir de 0,9 litri, fie cu motorul de 1,4 litri pe benzină, dar cei dornici de diesel vor putea alege agregatul MultiJet de 1,3 litri. Urmaşul spiritual al legendarului Fiat 600 Multipla a fost prezentat oficial la Salonul Auto Geneva, urmând să debuteze ulterior pe piaţă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide