Fiat dezvăluie 124 Spider şi întregeşte familia Tipo, în premieră mondială, la Geneva – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 03 mart. 2016 Știri auto

 


Fiat a dezvăluit în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva întreaga familie Tipo, modelului în 4 uşi alăturându-i-se un hatchback şi un model break. Acestor modele li s-a alăturat succesorul modelului sport din 1966, Fiat 124 Spider, dar şi Fiat 500 S, o versiune cu accente sportive a cunoscutei maşini din clasa mini.

Spider 124 vine echipat cu un motor pe benzină supraalimentat de 1,4 litri şi 140 de cai putere cu tehologie MultiAir, care dezvoltă un cuplu de 240Nm. Amplasat în partea din faţă, dar cu tracţiunea pe roţile din spate, Spider este un roadster clasic italian care atinge o viteză maximă de 215km/oră, iar viteza de 100 de km/oră o bifează după 7,5 secunde.

Fiat Spider 124 este disponibil în două nivele de echipare: „124 Spider” şi „Lusso” (Luxury). Standard oferă 4 airbag-uri, aer condiţionat, radio cu MP3 şi port USB, volan în piele, pilot automat, jante pe aliaj pe 16 inci şi buton start-stop. Nivelul Luxury aduce jante pe 17, tapiţerie de piele, diverse ornamente cromate, proiectoare de ceaţă şi sistem de climatizare.

Sistemul infotainment, în funcţie de echipare, poate oferi un display de 7 inci cu touchscreen şi conectivitate Bluetooth, cameră pentru marşariei şi navigaţie 3D.

Acoperişul soft-top textil poate fi retractat în doar câteva secunde, fără să fie necesară coborârea din maşină. 

În ceea ce priveşte modelul Tipo, testat de ProMotor, Fiat a dezvăluit modelul cu 5 uşi şi modelul break. Aceste modele probabil vor pune probleme constructorilor asiatici în Europa, dar şi în România.

Hatchback-ul Tipo are 4,37 metri lungime şi 1,79 metri lăţime, iar volumul portbagajului este de 440 de litri, o dimensiune considerabilă pentru această clasă. Varianta break vine cu o capacitate de încărcare ridicată şi ar putea fi o alternativă de luat în calcul de familişti. Lung de 4,57 metri şi cu o capacitate a portbagajului de 550 de litri, Tipo break este unul dintre cele mai mari break-uri care pot fi cumpărate cu mai puţini bani.

Şeful Fiat în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Luca Napolitano, a declarat că modelul Tipo le oferă posibilitatea clienţilor din segmentul B să facă un upgrade la segmentul C. Totodată, Luca Napolitano ne-a declarat că Fiat nu are alte SUV-uri în plan, dar nici un model din clasa medie.

În ceea ce priveşte motorizările, ambele noi variante vor fi disponibile cu 3 motorizări: 1.3 MultiJet 95 cai-putere şi1.6 MultiJet 120 cai-putere pe motorină, şi 1.4 16v 95 cai-putere, 1.4 T-Jet 120 cai-putere şi 1.6 E-torQ 110 cai-putere. Este oferită şi o variantă 1.4 T-Jet 120, pe benzină şi GPL. În ceea pe priveşte transmisia, Fiat Tipo va avea 3 opţiuni, în funcţie de motorizare şi versiune: 5 şi 6 trepte manuală şi o cutie automată cu dublu ambreiaj.

Motorul de 1,6 litri diesel se laudă cu un consum mixt de 3,7 litri/100km.

Tipo hatchback va fi lansat în România la finalul anului, în timp ce break-ul va ajunge, cel mai probabil, în 2017.

Preţul sedan-ului în ţara noastră începe de la 10.900 de euro (TVA inclus).


 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide