Fisker aduce noul Atlantic la New York 2012

Autor: Gabriel Grosoiu 04 apr. 2012 Știri auto

După ce au făcut valuri cu modelul Karma, americanii aflaţi „sub comanda” designerului danez Henrik Fisker se pregătesc să intre pe piaţa hibridelor de tip plug-in cu un nou model. Deşi zvonurile iniţiale dădeau ca sigură denumirea Nina, se pare că noul sedan Fisker se va numi Atlantic.

Prezentat oficial chiar astăzi, în cadrul Salonului Auto New York, Fisker Atlantic este deocamdată un concept, dar este identic cu versiunea care va ajunge în producţia de serie. Ca şi poziţionare pe piaţă, maşina se va situa sub Karma, ceea ce se va traduce printr-un preţ mai accesibil, ce va trece cu puţin de 40.000 de dolari. Din punct de vedere dimensional, Atlantic va sta alături de modelele din clasa mare.

Vizual, maşina respectă linia de design impusă de Henrik Fisker, dar unele detalii sunt mult mai îndrăzneţe decât cele folosite în cazul sedanului Karma. Iar dacă vorbim despre sedanuri, este cazul să menţionăm artificiul estetic al clanţelor portierelor din spate, integrate în rama geamului. Acest aspect, alături de silueta sportivă, creează iluzia unui coupe.

Privit de sus, Atlantic va oferi o perspectivă mai mult decât agreabilă, datorită plafonului din sticlă împărţit în patru segmente. La capitolul motorizări, se remarcă o schimbare importantă faţă de Karma. Atlantic nu va folosi motorul de 2,0 litri, de origine GM, ci un propulsor de acceaşi capacitate cilindrică, dar furnizat de germanii de la BMW.

Deşi în versiunea standard maşina va folosi tracţiunea spate, va exista şi posibilitatea ca Fisker Atlantic să fie comandat în configuraţie 4X4. Oficialii companiei declară că noul model va marca producţia de mare volum a companiei, care se va desfăşura în Delaware, la o fabrică deţinută în trecut de General Motors.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide