Fisker EMotion îşi bate joc de Tesla. Autonomia şi timpul de încărcare la care Elon Musk nici nu visează

Autor: Marius Vișan 22 aug. 2017 Știri auto
Fisker EMotion îşi bate joc de Tesla. Autonomia şi timpul de încărcare la care Elon Musk nici nu visează

EMotion este noul rival al Tesla. Noul venit se mândreşte cu o autonomie de 400 de mile (640 de km), timp de încărcare de doar nouă minute şi capacităţi autonome. 

Apariţia următoarei maşini electrice produsă de Henrik Fisker este iminentă. Ea se va numi Fisker EMotion şi va fi prezentată la CES 2018 în ianuarie, promiţând o autonomie electrică de 400 de mile.

Fisker a declarat, vineri, că lansarea modelului EMotion din Las Vegas se va concentra, de asemenea, şi pe o tehnologie nouă, care va include un nou tip de acumulator care se va încărca în nouă minute, cu mult mai puţin decât cele 30 de minute ale lui Tesla în modul Supercharger. Fisker a spus că acest lucru ar fi posibil mulţumită unui sistem denumit „UltraCharger”.

De asemenea, se aşteaptă ca EMotion să conţină senzorii LIDAR care să permită capabilităţi autonome de nivel 4, deşi Fisker declară că acest sistem este încă „în curs de dezvoltare” şi, prin urmare, nu este clar dacă va fi lansat în 2019 cu restul maşinii.

Ţinta este linia de sedanuri Tesla. Primul model EMotion se aşteaptă să ofere un nivel de performanţă comparabil cu cel al lui Model S, dar cu un preţ pe măsură: 129.000 de dolari. Un model mai puţin costisitor se află în faza de proiect pentru 2020 şi Fisker are în mod clar ca ţintă Modelul 3. Scopul este de a obţine un preţ de pornire mai accesibil de doar 34.000 de dolari.

Rezervările au fost deschise potenţialilor cumpărători, avansul fiind de 2.000 de dolari. Primele livrări însă nu se vor face mai devreme de 2019. Atunci se aşteaptă ca şi alte mărci, cum ar fi Audi şi Mercedes-Benz, să lanseze modelele electrice în domeniul maşinilor de lux.

Sursă: theverge.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide