Ford B-Max – toate datele cu noul ford B-Max

Autor: Andrei Nan 23 aug. 2012 Știri auto

Maşina construită la Craiova are o lungime puţin peste 4 metri, fiind cu doar 110 mm mai lungă decât Ford Fiesta pe a cărei platformă tehnologică este construit noul Ford B-Max. Una din cele mai importante caracteristici ale noului model este deschiderea specială a uşilor. Portierele frontale păstrează deschiderea clasică în timp ce portierele din spate sunt culisante, iar stâlpul B este eliminat. Prin acest artificiu tehnic se permite un acces facil atât la locururile din faţă, cât şi la cele din spate.

Noul ford B-Max va fi disponibil în Europa cu şase propulsoare, printre care şi cel mai nou propulsor, şi anume unitatea de 1 litri în trei cilindri. Acest propulsor se doreşte a fi cel mai economic motor pe benzină pe care Ford îl propune clienţiilor. Noul motor va fi disponibil în două versiuni: 99 CP, respectiv 120 CP. Conform datelor oficiale, propulsorul EcoBoost de 1 litru şi 120 CP are un consum mediu de 4,9 litri şi 114 g/km de CO2 eliberat în atmosferă.

Din punct de vedere al motorizării pe benzină, Ford B-Max va mai fi disponibil cu propulsorul de 1,4 litri Duratec, care dezvoltă o putere de 89 CP şi unitatea de 1,6 litri Duratec, motor care dispune de 104 CP şi este cuplat cu o cutie manuală cu şase rapoarte.

Cei care preferă motoarele diesel vor avea la dispoziţie două variante: 1,6 litri TDCi de 94 CP şi 1,5 litri de 74 CP. Propulsorul de 1,6 litri are un consm mediu oficial de 4,0 litri/100 km, în timp ce motorul de 1,5 litri are un consum mediu oficial de 4,1 litri/100 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide