Furia lui Trump produce miliarde de dolari pe bandă rulantă pentru americani

Autor: Alexandru Banu 17 ian. 2017 Știri auto
Furia lui Trump produce miliarde de dolari pe bandă rulantă pentru americani

Ford a părăsit Mexicul şi a lăsat în aer oameni cărora le promisese job-uri, dar şi frunizori de componente şi servicii care-şi mutaseră acolo producţia special pentru noua uzină. Victime colaterale.

Toyota spune cu capul plecat că vrea să colaboreze cu administraţia americană şi ca va face orice ca să fie bine pentru toţi.

Azi, General Motors a anunţat că mută capitalul din Mexic în SUA ca să ţină în viaţă şi să ofere mai departe 1.500 de job-uri. Investiţia e de 1 mld. $ şi mai urmează 5.000 de joburi în următorii ani. Şi în 5 ani de azi – înainte, Hyundai şi KIA vor investi şi ele 3.1 mld. $ în cercetare şi dezvoltare, tot în SUA. Este o investiţie cu 50% mai mare decât cele 2 mld. $ investite în ultimii 5 ani numai de Hyundai. Şi asta din cauza fricii de taxa lui Trump de până la 35% pentru importurile din Mexic.

Preşedintele Hyundai – KIA Chung-Jin a zis că are încredere în planul economic al lui Donald Trump pentru următorii 5 ani, plan printre care e şi crearea a 5 milioane de noi locuri de muncă.

Astfel, Toyota, Ford, GM, Fiat-Chrysler, Hyundai şi Kia îi fac pe plac preşedintelui şi vor crea zeci de mii de locuri de muncă şi vor finaliza în SUA investiţii enorme în anii care vin. Cu două luni înainte ca Trump să fie ales, Kia deschisese o nouă fabrică în Mexic, în care investise 3 mld. $ pentru o producţie de 200.000 de maşini pe an şi 400.000 până la sfârşitul lui 2018. Se pare că planurile de producţie la această fabrică au fost abandonate sau vor continua cu cel mult un model nou. 80% din producţia curentă KIA în Mexic merge la export în SUA şi America de Sud.   

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide