Aţi mai văzut aşa ceva? ARO cu 6 uşi – FOTO

Autor: Marius Vișan 25 aug. 2017 Știri auto

O maşină cu 6 uşi este o imagine destul de neobişnuită, mai ales pentru autovehicolele produse la noi în ţară. Însă modelul ARO 328 Maxi Taxi ne demonstrează contrariul. Acest vehicul aparţinea armatei române dar erau produse atât în versiuni militare cât şi civile. 

Producţia mărcii ARO (Automobil Român sau Automobil Românesc) a început în 1957 şi a produs peste 380.000 de vehicule, mare parte din acestea fiind exportate în peste 110 ţări (înainte de 1989, 90% din producţie a fost exportată).

ARO a ieşit din fabricaţie în anul 2003, dar pe străzile din România ea încă mai poate fi văzută. Marca ARO a fost prima şi poate singura companie de automobile de serie 100% românească, care ar fi putut să concureze cu celelalte marci ale categoriei sale din Europa.


 

ISTORIA ARO ROMANIA – CEA MAI BUNA MASINA ROMANEASCA 

 
Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide