Hoţul nu e prost destul, până nu e şi fudul (video Poliţia Română)

Autor: Alexandru Banu 22 feb. 2018 Știri auto
Hoţul nu e prost destul, până nu e şi fudul (video Poliţia Română)

Românii nu fac un pas în spate de la inventivitatea cu obiective negativ. Dacă nu eşti echipat corect pentru un furt în urma căruia ai putea să fii identificat, trebuie să găseşti soluţii. Iar la Buzău, mare e grădina hoţilor. Poliţia Română a rezolvat destul de repede cazul, iar hoţii trebuie să răspundă legal pentru prostiile făcute.

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Buzău au identificat principalii bănuiţi de comiterea mai multor furturi din autoturisme şi de componente ale acestora, comise pe raza municipiului Buzău.

 

Din cercetări a reieşit faptul că, în nopţile de 4 spre 5 ianuarie şi 11 spre 12 februarie 2018, trei tineri din Şarânga, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, s-ar fi deplasat cu o maşină, în Buzău, de unde ar fi sustras, din autoturisme, bunuri în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

Noi credem că e cel mai frumos break din lume. Noul Volvo la care BMW, Audi şi Mercedes se uită cu invidie (galerie foto)

Folosindu-se de mănuşi şi măşti de schi, pentru a nu fi recunoscuţi, ar fi sustras componente exterioare de la două autoturisme şi ar fi pătruns în interiorul altor saşe, de unde ar fi furat bunuri (aparate radio cd, staţii de emisie recepţie, extinctoare şi altele).

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, cei în cauză au fost depistaţi ieri, 20 februarie, pe raza localităţii Şarânga. Astfel, au fost recuperate bunurile sustrase, în proporţie de 90%.

Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Pentru a preveni astfel de situaţii neplăcute, luaţi nişte măsuri de precauţie!

Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS).

Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiţi doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideţi complet toate geamurile.

Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.

Dacă totuşi se întâmplă să aveţi parte de o astfel de situaţie neplăcută, în care aţi găsit maşina spartă, primul lucru pe care îl faceţi este să sunaţi la Poliţie. Nu atingeţi autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe poliţişti către autor.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide