Hummer H1 intră din nou în producţie! Oarecum…

Autor: Iulian Dnistran 21 nov. 2012 Știri auto

Hummer H1 e considerat de unii drept cel mai bun vehicul în off-road din toate timpurile. Bazat pe vehiculul militar HUMVEE, H1 a luat naştere în 1992 cu ajutorul actorului Arnold Schwarzenegger şi a fost scos din producţie în 2006.

Cum Hummer nu mai produce nimic din 2009, americanii de la AM General, compania care a proiectat şi construieşte vehiculul militar HUMVEE, au hotărât să readucă în lumina reflectoarelor pick-up utilitar. Pe scurt, ei au creat un kit denumit Humvee C-Series, care poate fi cumpărat de civili pentru suma de 59.995 de dolari americani. Însă acest preţ nu include câteva echipamente destul de importante, am zice noi, precum un motor, un set de roţi sau un set de uşi metalice.

Astfel, pentru 59.995 de dolari, AM General livrează un şasiu şi o caroserie de HUMVEE, suspensia, diferenţialele şi o parte dintre subansamble. Clientul trebuie, apoi, să cumpere un motor, un set de roţi şi alte componente care nu vin în pachetul de bază, după care trebuie să asambleze maşina, piesă cu piesă.

În esenţă, cei care îşi vor cumpăra un astfel de kit vor avea parte de o maşină militară omologată pentru circulaţia pe drumurile publice.

Printre opţionalele oferite de AM General se numără un set de roţi cu sistem central de umflare pentru aproape 6.000 de dolari, un troliu pentru 2.249 de dolari şi un parbriz încălzit pentru aproape 1.000 de dolari.

Primii 50 de clienţi care fac o comandă pentru un kit de HUMVEE C-Series civil trebuie să plătească o taxă de rezervare care reprezintă 10% din valoarea totală a pachetului comandat.

Oficialii firmei americane spun că întregul proiect ar putea fi anulat dacă nu există o cerere care să-l susţină, însă dacă totul va merge conform planului, producţia va începe în primăvara anului viitor.

Cât despre garanţie, AM General va oferi o garanţie de 12 luni atât pentru componentele maşinii, cât şi pentru accesorii, dar pentru că este vorba despre un kit şi nu despre o maşină completă de serie, banii pentru manoperă vor fi scoşi din buzunarul clientului.

Când a fost lansat în 1992, un Hummer H1 nou costa 40.500 de dolari. În 2006, a doua şi ultima generaţie a lui H1 costa între 130.000 şi 160.000 de dolari americani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide