Hyundai lucrează la cel mai tare proiect al ultimilor ani şi nu este o maşină – VIDEO

Autor: ProMotor 17 mai 2016 Știri auto
Hyundai lucrează la cel mai tare proiect al ultimilor ani şi nu este o maşină – VIDEO

 


Gigantul Hyundai este cunoscută în rândul pasionaţilor de automobile pentru marca care îi poartă numele, însă compania coreeană face de toate, de la mixere de bucătărie la utilaje industriale, informează Autoevolution.com

În ultimii 6 ani, Hyundai a investit mulţi bani şi efort în construirea unui exo-schelet robotic, pe care l-a dezvăluit recent.

Ideea unui exo-schelet pentru oameni există de mult timp şi un astfel de aparat şi-ar putea găsi utilitatea în multe domenii.

Hyundai se concentrează pe trei direcţii: industria grea, recuperarea medicală şi, desigur, forţele armate. În ceea ce priveşte ultima varianta, cel mai probabil nu vom afla nimic prea curând, însă când vine vorba de utilitatea în industrie şi recuperare medicală, lucrurile stau altfel.

Chiar dacă nu are multe din costumul lui Iron Man, nu înseamnă că nu este impresionant. O persoană care abia se poate mişca din cauza unui accident sau handicap ar putea ridica 100 de kg purtând acest costum. Asta ca să nu mai vorbim de mersul fără vreun dispozitiv ajutător sau urcatul scărilor, funcţii pe care cei de la Hyundai le fac posibile cu ajutorului exo-scheletului lor.

Funcţionarea zilnică într-un astfel de costum ar presupune nişte modificări ale locuinţei, trecând peste costul costumului, însă dacă acest dispozitiv ar putea reda unei persoane capacitatea de a se deplasa autonom, niciun efort nu ar fi prea mare.

Hyundai lucraeză de 6 ani la acest costum şi nu se ştie sub ce formă sau cu ce funcţii va ajunge în producţia de masă. În acest moment, soluţia Hyundai este încă într-un fel de variantă beta, iar funcţiile sale sunt încă în perioada de testare.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide