Iată noul sedan electric BYD Qin la Beijing 2012

Autor: Oraan Mărculescu 19 apr. 2012 Știri auto

Chinezii de la BYD sunt consideraţi pionierii în domeniul maşinilor electrice, chiar dacă monovolumul BYD e6 sau berlina hibridă BYD F3 DM putem spune că s-au dovedit un insucces comercial. Totuşi, BYD nu depune armele, mai ales dacă ne gândim la recentul anunţ al guvernului chinez, care vrea să acorde subvenţii pentru producătorii auto, astfel încât, până în 2020, în China să circule 5 milioane de maşini electrice şi hibride!

Nu trebuie să vă „chinuiţi” să găsiţi modelul care stă la baza noului sedan electric BYD Qin: aşa cum F3 DM folosea platforma precedentei Toyota Corolla, şi maşina de faţă se aseamănă cu noua Toyota Corolla – exceptând, evident, partea frotală şi cea dorsală, care adoptă nişte linii mai ciudate, dar nu neapărat dezagreabile.

BYD Qin anunta un cost de numai 2 euro/100 km

Deşi chinezii afirmă că vorbim de un concept, este destul de clar că modelul de serie va arăta la fel cam în proporţie de 90%. Oricum, la nivel tehnic lucrurile sunt clare, conceptul ascunzând un sistem de propulsie strict electric cunoscut deja de pe BYD F3 DM.

Chinezii nu ne oferă detalii privind puterea motorului electric sau capacitatea bateriilor, însă afirmă că BYD Qin este capabil de un demaraj 0-100 km/h în doar 6,9 secunde, în timp ce costurile de rulare sunt estimate la 16 Yuan/100 km (adică 2 euro/100 km, foarte tentant). Rămâne să aflăm mai multe date anul viitor, când, cel mai probabil, BYD Qin va ajunge în producţia de serie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide