Iată prima poză oficială cu Dacia Lodgy… ascunsă sub prelată!

Autor: Oraan Mărculescu 18 nov. 2011 Știri auto
Iată prima poză oficială cu Dacia Lodgy… ascunsă sub prelată!

Nici nu s-au potolit bine analiştii din lumea auto cu impresiile şi părerile despre Dacia Lodgy Glace, noul bolid din Trophee Andros al lui Alain Prost, că departamentul de marketing Dacia a demarat campania de teasing pentru modelul de serie Dacia monovolum, care va avea premiera mondială cu ocazia Salonului Auto Geneva 2012.

Ideea este destul de banală: maşina este ascunsă sub o prelată. Totuşi, ne dăm seama de mai multe lucruri din această poză. În primul rând, ne putem face o idee despre gabaritul maşinii. În mod evident, modelul de serie e mai înalt decât Dacia Lodgy Glace, iar forma generală nE arată două volume bine diferenţiate – deci nu vorbim de un monospace ca şi Renalut Scenic, de exemplu, ci mai degrabă de un van în stilul lui Chevrolet Orlando.

Este destul de clar că forma generală va miza pe simplitate, hayonul fiind vertical. Însă atrage atenţia muchia uşor ascendetă de deasupra roţii spate, care e un indiciu pentru un design nu neapărat banal al geamului spate. Pe sub prelată se poate distinge şi mânerul portierei spate, deci maşina de faţă va avea un layout clasic al portierelor spate. Înseamnă că doar în cazul utilitarei acestea vor fi culisante? Rămâne de văzut.

În rest, în privinţa altor detalii ale modelului de serie Dacia Lodgy rămânem în sfera speculaţiilor. Cel puţin în privinţa motorizărilor suntem siguri de faptul că maşina va beneficia de dieselul 1.5 dCi şi de motorul pe benzină 1,6 16V, dar mai aşteptăm până vom avea confirmarea relativ la puterile acestor propulsoare.

VOI CE CREDEŢI DESPRE MODELUL DE SERIE DACIA LODGY?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide