În ce parte se deplasează autobuzul? Testul de logică la care răspund mai repede copiii decât adulţii

Autor: Marius Vișan 10 feb. 2016 Știri auto

În cadrul emisiunii Brain Games, National Geographic a pus o întrebare care i-a pus în dificultate pe mulţi adulţi, dar la care copii au putut răspunde fără probleme. Testul de logică a fost publicat pe Mashable.com, iar acesta constă într-un banal desen ce arată un autobuz parcat pe un drum. Întrebarea care însoţea desenul era în ce parte de deplasează autobuzul?

80% dintre copiii sub vârsta de 10 au aproape instantaneu la întrebare, în timp ce adulţii s-au prins mai greu.

Totul ţine de partea pe care se circulă în ţara în care este aplicat testul. Astfel se stabileşte unde sunt uşile din dreptul şoferului. În SUA se conduce pe partea dreapta a drumului, astfel încât se poate presupune că autobuzul este parcat pe dreapta. Vizualizând locul în care se află şoferul putem stabili sensul în care se deplasează, respectiv spre stânga. 


 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide