Incredibil, dar adevărat. Bucureştiul are sistem hi-tech de măsurare a traficului, însă există o problemă care îl face complet inutil

Autor: Mediafax 07 oct. 2015 Știri auto
Incredibil, dar adevărat. Bucureştiul are sistem hi-tech de măsurare a traficului, însă există o problemă care îl face complet inutil

Capitala are un sistem elaborat de măsurare a traficului rutier. Sistemul a fost montat din 2007 până în 2009 şi a funcţionat cu pauze, până în 2014.

Se întâmplă în România: un accident stupid petrecut pe o autostradă închisă i-a salvat viaţa – GALERIE FOTO

DIESELGATE. Ai Skoda, Seat, Audi sau VW? Află aici dacă ai instalat software-ul cu probleme

Demontarea unui mit: cât câştigă un taximetrist în România

 

Echipamentele de monitorizare a traficului au fost montate în 240 de intersecţii, unde sunt antene, camere de luat vederi şi transmiţători legaţi la semafoare. De asemenea, au fost montaţi senzori în asfalt, la distante de 50, 20 şi 10 metri de intersecţie. Când o maşină parcurge distanţa dintre senzori cu o viteză prea mică, este un semn de aglomeraţie şi dispecerul ar trebui să dea verde semaforului, ca să decongestioneze traficul.

Potrivit stirileprotv.ro, sistemul de management al traficului din Bucureşti nu funcţionează din cauza unor cabluri tăiate accidental, în urma unei lucrări între Piaţa Sudului şi Piaţa Victoriei. Problema nu a putut fi remediată din cauză că nu mai există un contract de mentenanţă, după ce contractul de întreţinere a sistemului a expirat şi nu a fost reînnoit.

Când ni se poate CERE şi REŢINE cartea de identitate. Demontarea miturilor privind controlorii RATB sau centrele de închirieri

Tu ştii cum funcţionează suspensia unei maşini? Un clip din 1938 face o descriere perfectă

Noi dezvăluiri în Dieselgate: Un şef VW explică de ce declanşarea scandalului era doar o problemă de timp

 

Directorul general al Administraţiei Străzilor, Alina Roman, a demisionat, în contextul discuţiilor privind nefuncţionarea, de mai multe luni, a sistemului de management al traficului din Capitală.

Primarul Capitalei ar fi convocat persoanele responsabile cu sistemul de management al traficului, după ce presa a semnalat că acesta este nefuncţional de mai mult timp. „Edilul şef îi asigură pe bucureşteni că va lua toate măsurile pentru ca defecţiunile apărute să fie remediate în cel mai scurt timp, iar sistemul de management contractat de Municipalitate să funcţioneze în parametri normali”, se arată în comunicatul Primăriei.

Zece reclame geniale din lumea auto – GALERIE FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide