Jaguar Land Rover pregăteşte maşina care se adaptează nevoilor tale

Autor: Andrei Ştirbu 10 iul. 2014 Știri auto

A trecut ceva vreme de când maşina a început să vorbească cu tine şi să-ţi comunice diferite lucruri relevante pentru atunci când eşti la volan. Însă programul pe care îl dezvoltă Jaguar Land Rover face un pas în faţă atunci când vine vorba despre tehnologia de asistare a vieţii de zi-cu-zi în maşină. 

Noul Range Rover, Regele imperturbabil

Ceea ce-şi doresc englezii de la modelele lor viitoare este să comunice într-un mod cât mai eficient cu şoferul (şi cu pasagerii) şi să le „înveţe” obiceiurile din maşină. De exemplu, când te apropii de maşină, aceasta te recunoaşte (prin intermediul smartphone-ului) şi, imediat ce ai deschis portiera şoferului, îţi setează oglinzile, volanul şi scaunul.

Apoi, „învăţând” radio-ul / muzica pe care îl / o asculţi cel mai des, te întreabă ce vrei să asculţi. La fel se întâmplă şi cu sunatul: sistemul reţine numele pe care le formezi în anumite momente (să zicem că îţi suni soţia când eşti în drum către casă) şi îţi propune apelul. Folosindu-se de GPS, te anunţă dacă nu-ţi ajunge combustibilul până la destinaţie şi îţi caută benzinării pe ruta pe care o urmezi. 

Maşina se va sincroniza şi cu agenda din telefonul mobil şi te va notifica în privinţa şedinţelor / evenimentelor trecute în agendă. Iar dacă se întâmplă să fii în întârziere, maşina se oferă să sune sau să trimită mesaj către cel care te aşteaptă la destinaţie şi să anunţe întârzierea ta.

Vei putea găsi toate atributele sistemului în clipul de prezentare de mai jos. 

Nu vedem imposibilă adoptarea acestei tehnologii şi, totodată, ne gândim că în câţiva ani cam asta va fi atmosfera în oricare habitaclu premium în care te afli. Întrebarea este „Oare suntem pregătiţi să fim atât de dădăciţi de maşină?” Spune-ţi părerea în rubrica de comentarii de mai jos.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide