Jeep Compass obţine punctaj maxim la testele EuroNCAP

Autor: ProMotor 07 sept. 2017 Știri auto
Jeep Compass obţine punctaj maxim la testele EuroNCAP

Noul Jeep Compass a obţinut maximum de puncte la testele EuroNCAP, cel mai nou model Jeep fiind expresia celor mai avansate tehnologii dezvoltate până acum de brandul cu şapte fante. Noul Jeep Compass a obţinut calificative de top în toate categoriile, inclusiv protecţia ocupanţilor adulţi, protecţia copiilor, protecţia pietonilor şi la nivelul pachetului de sisteme de siguranţă şi asistenţă.

Rezultatul este cu atât mai remarcabil, cu cât a fost obţinut în urma înăspririi standardelor de evaluare ale EuroNCAP în anul 2017. Punctajul reafirmă că siguranţa pasagerilor şi a utilizatorilor a jucat un rol primordial în dezvolvarea noului Jeep Compass. Jeep Compass este construit în jurul unui compartiment de protecţie “safety cage”, realizat în proporţie de 65% din oţel ultra-rezistent, care asigură o rigiditate torsională ridicată şi protecţie sporită pentru pasageri, şi numără peste 70 de sisteme şi funcţii de siguranţă pasivă şi activă. Acestea stabilesc noi standarde în gama Jeep.
Printre sistemele de siguranţă din dotarea standard a lui Jeep Compass, se regăsesc Forward Collision Warning-Plus, LaneSense Departure Warning-Plus, în cadrul cărora tehnologia radar si camera conlucrează pentru a recunoaşte coliziunile potenţiale şi le previn prin avertizarea acustică, vizuală şi tacilă a şoferului; atunci când este necesar, în această ecuaţie intervine şi sistemul ESP. În funcţie de versiunea de echipare, pot fi disponibile în standard sau opţional sisteme concepute special pentru a asista şoferul atunci când acesta se află pe autostradă sau la drum lung. Printre acestea, Adaptive Cruise Control (menţine distanţa faţă de autovehiculul din faţă şi poate frâna până la oprire în cazuri de urgenţă, fără intervenţia şoferului) şi Blind-Spot Monitoring (monitorizează unghiul mort şi avertizează acustic şi vizual şoferul). Noul Compass poate fi dotat cu sisteme specifice de asistenţă la manevrele de parcare, precum Rear Cross Path Detection (avertizează şoferul în cazul intersectării cu un obstacol – vehicul sau persoane, atunci când şoferul efectuează manevre de ieşire din locuri de parcare cu spatele), Park View (cameră video cu marcaje dinamice pentru mersul înapoi), şi asistenţă la parcarea laterală şi perpendiculară.
La toate aceste sisteme datorită cărora Jeep Compass a obţinut 5 stele EuroNCAP se adaugă cele 6 airbag-uri din standard şi sistemului ESC (Electronic Stability Control) cu ERM (Electronic Rollover Mitigation).

Noul SUV compact Jeep combină tehnologia user-friendly şi o gamă largă de sisteme şi funcţii de asistenţă, cu legendara abilitate off-road Jeep, sub un design modern şi distinctiv. Jeep Compass va fi disponibil în România începând cu luna septembrie a acestui an. Preţurile pentru piaţa noastră vor fi anunţate în curând.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide