Job-uri noi în auto pentru români în 2017

Autor: Alexandru Banu 22 mai 2017 Știri auto
Job-uri noi în auto pentru români în 2017

Jumătate dintre noile angajări au fost făcute de trei sectoare: industria, comerţul şi serviciile de suport.

Companiile din industrie, comerţ şi din servicii suport au făcut cele mai multe angajări în ultimul an, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. Împreună, cele trei sectoare şi-au majorat numărul total de angajaţi cu aproape 72.000 de persoane, adică 47% din totalul angajărilor noi făcute în perioada februarie 2016 – februarie 2017.

„Raportul între diferite sectoare s-a păstrat, ceea ce indică o oarecare dinamică naturală de creştere, de cele mai multe ori organică. Creşterile de volum (de angajaţi – n.red.) în companiile străine sunt reprezentate de cele mai multe ori de «proiecte de ţară» care trebuie să îşi dovedească eficienţa şi sustenabilitatea pentru a continua pe termen lung. Proiectele transferate în România prin organizaţiile globale sunt delimitate în timp şi puse în competiţie cu alte ţări ce creează un cadru atractiv. Astfel, creşterea competitivităţii noastre ca ţară va creşte implicit şi potenţialul de creştere a locurilor de muncă şi de formare a viitorilor profesionişti prin programe de iniţiativă”, a explicat Iuliana Leurent, CEO al firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps HR România.

Efectivul total al salariaţilor din industrie – sector care concentrează cea mai mare par­te a angajaţilor din sectorul privat – a a­juns în luna februarie a acestui an la 1,378 mi­lioane de persoane, în creştere cu 26.000 de oameni faţă de perioada similară din 2015. Cele mai multe noi angajări din sectorul industriei s-au făcut în industria pre­lucrătoare, respectiv în sectorul automo­tive, unde numărul de angajaţi a crescut cu 11.400 de persoane (până la un total de 196.200 de salariaţi în februarie 2017).

În industrie (inlcusiv automotive), salariile au crescut cu 11% (până la 2.057 de lei net în februarie).

PENTRU ALTE SECTOARE ŞI TOPUL ANGAJATORILOR INCLUSIV DIN PUNCT DE VEDERE AL SALARIILOR, CITIŢI RESTUL MATERIALULUI AICI

 

Autor: Adelina Mihai (Ziarul Financiar)

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide