La ce maşină ”made in China” va face reclamă David Beckham?

Autor: Oraan Mărculescu 27 sept. 2013 Știri auto
La ce maşină ”made in China” va face reclamă David Beckham?

Când spui David Beckham, te gândeşti la maşini extravagante, scumpe, sportive, nu-i aşa? Ei bine, contrar aşteptărilor fanilor, cunoscuta vedetă din fotbal urmează să fie imaginea unei maşini mici, de oraş, care va fi produsă în China.

Este vorba despre Toyota Yaris, generaţia precedentă, care va fi produsă în China de joint-venture-ul Guangzhou-Toyota. Practic, David Beckham va fi imaginea micului Yaris în cadrul unei campanii cu pretenţii, ”Now is Future”, japonezii sperând ca britanicul să aibă mai mult succes decât vedeta de pe plan local, Zhou Jie Lun, cântăreţ pop.

Zvonurile mai spun că acest contract va fi unul foarte bun pentru Beckham, care ar urma să fie remunerat mai bine decât a fost pe vremea când juca la AC Milan, în 2008. Una dintre explicaţii este că japonezii doresc să recupereze cât mai repede terenul pierdut, atât în planul vânzărilor, cât şi al imaginii, în urma problemelor diplomatice chinezo-japoneze care au dus la o reacţie dură din partea publicului chinez împotriva maşinilor japoneze.

Beckham nu e prima vedetă din afara Chinei care face reclame auto pe plan local: înaintea lui l-am mai văzut pe Nicholas Cage într-o reclamă la un model bazat pe Saab 9-5, în timp ce Brad Pitt, deşi cu ani în urmă a fost ”persona non grata” în China din cauza filmului ”Şapte ani în Tibet”), a fost imaginea Cadillac în China.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide