La Craiova, s-au produs primele EcoSport. Când vor fi vândute primele maşini

Autor: Bogdan Alecu 12 sept. 2017 Știri auto
La Craiova, s-au produs primele EcoSport. Când vor fi vândute primele maşini

Cea de-a doua generaţie a modelului EcoSport, asamblat în premieră în cadrul uzinei auto de la Craiova reprezintă cea mai importantă noutate a constructorului american din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Mai mult, EcoSport urmează un calendar de lansare similar cu Dacia Duster – prezentare oficială la Frankfurt, lansare în producţie şi livrare către dealeri, pentru ca spre finalul anului – începutul anului viitor să demareze livrările către clienţi.

 “Automobilele prezente la Frankfurt au fost asamblate la Craiova. Uzina se află acum în faza de preproducţie şi pregătire, după care urmează demararea producţiei de serie şi livrările către dealeri, pentru ca vânzările către clienţi să aibă loc la începutul anului viitor”, a explicat Gary Boes, directorul gamei de segment B în cadrul Ford Europa.

Miza o reprezintă depăşirea în premieră a pragului de 100.000 de unităţi produse la Craiova începând cu anul viitor. Actuala generaţie asamblată în India are o cadenţă anuală de circa 60.000 de unităţi, fiind printre cele mai slab vândute din segment. Pe de altă parte, noua generaţie vine cu noile tehnologii pe un segment unde liderul, Renault Captur, vinde bine peste 200.000 de unităţi anual.

 EcoSport va fi cel mai avansat şi complex automobil produs în România până acum, venind cu cele mai noi sisteme dar şi echipamente premium precum piele Alcantara şi versiune sport ST Line.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult
Ziarul Financiar
Ziarul Financiar

Comentarii
Inchide