La cum trece timpul, maşina aşteaptă după colţ

Autor: Alexandru Banu 24 ian. 2018 Știri auto
La cum trece timpul, maşina aşteaptă după colţ

Un nou Golf e ca Buna Vestire. E ca o sărbătoare pe care o aştepţi o dată la fiecare 8 ani. Ca un campionat mondial de fotbal care vine de două ori mai greu. Dacă s-ar întâmpla mai des, unde ar mai fi farmecul? Măcar e un campionat mondial la care se califică fiecare în funcţie de buget.

Maşina asta a înghiţit generaţii întregi. Unii bunici, mai repeziţi sau neatenţi, au prins şi Golf I, în 1974. Sunt 43 de ani, deja, de la prima generaţie. Maşina nu s-a transformat atât de mult. Un chirurg plastician ar spune că a trecut, de fapt, prin facelift-uri care au tot întinerit-o. Sau au adaptat-o şi readaptat-o la contemporaneitate.

Ultimul Golf s-a lansat în 2012, la Salonul Auto Internaţional de la Paris. Facelift-ul maşinii actuale a venit acum un an şi deja ne pregătim pentru  …doamnelor şi domnilor, Volkswagen Golf 8! Oficial, a opta generaţie o să vină în fix 75 de săptămâni, adică prin 2019. După un calcul aşa pe degete, e undeva prin iunie, deci va fi prezentat în octombrie 2019, tot la Salonul Auto Internaţional de la  … tot Paris, conform alternanţei cu Frankfurt (care va fi în acest an).

Pentru liniştea suporterilor acestei maşini extraordinare, Ralf Brandstatter, membru în board-ul de decizii Volkswagen şi şef de achiziţii a spus că 80% dintre furnizori sunt contractaţi deja pentru următorul Golf. Sunt acei 80% constanţi de la o generaţie la alta. Alte detalii, despre dimensiuni, motoare sau variante hibride / electrice,  nu sunt cunoscute. Logic însă, orice Golf nou opt ar trebui să aibă un sistem mild-hybrid care alimentează dintr-o sursă separată anumite dotări pentru a reduce consumul, implicit poluarea.

La fel de sigur e că, unele Golf-uri, în funcţie de bugetul cumpărătorilor, vor avea sisteme pentru şofatul autonom, poate chiar la nivelul 3 de autonomie deja existent pe Audi A8 – fratele mai mare, mai puternic şi mai scump al lui Volkswagen Golf. Sfatul nostru? Maşina asta nu are cum să nu fie fantastică, aşa că daţi drumul la un program de economii având în vedere preţul actual al unui Golf 7 facelift. Succes! Aaa, să nu uităm de un GTI.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide