La Fiat se vede finalul crizei

Autor: Cosmin Iordache 27 mart. 2009 Știri auto
La Fiat se vede finalul crizei

Sergio Marchionne joacă rolul de vizionar şi apreciază că apogeul crizei economice a fost depăşit şi că revitalizarea tocmai începe. Italianul consideră că revirimentul va începe cu economia americană care îşi va reveni mai repede decât cea europeană. Despre revigorarea de pe bătrânul continent, Sergio Marchionne prevede primele semne la sfârşitul acestui an, dar consideră că, datorită, protecţionismului naţional se vor propaga mai încet.

Cu ceva vreme în urmă cei de la Fiat erau foarte pesimişti în privinţa viitorului pieţei auto şi a economiei. Schimbarea de optică s-a produs însă o dată cu tratativele cu Chrysler pentru o posibilă preluare. Constructorul american ar putea însemna o piatră de moară pentru orice companie în contextul unei crize şi mai acute. Dar se pare că factorii de decizie de la Fiat chiar cred într-o revenire spectaculoasă şi, după cum observăm o şi declară deschis.

Să fie doar o declaraţie optimistă menită să mai resusciteze piaţa auto aflată în covaleşcenţă, sau Marchionne chiar are dreptate?

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide