Letonii de la Dartz pregătesc un SUV special: Nagel Dakkar

Autor: Tudor Rus 02 aug. 2012 Știri auto

Prin lansarea programată pentru anul 2013, letonii vor să marcheze începutul unei noi clase de maşini care, spun ei, va avea la bază luxul îmbinat cu multifuncţionalitatea şi siguranţa nemaiîntâlnite până acum la SUV-urile de rând.

Conform constructorului, bestia de lux va fi propulsată de un motor V8 bi-turbo Mercedes AMG cu o capacitate cilindrică de 5,5 litri. Acesta va fi capabil de producerea a 650 CP şi a unui cuplu de 850 Nm, care permit atingerea unei viteze maxime de 250 km/h. În completare, Nagel Dakkar va avea instalată o cutie de viteze cu dublu ambreiaj, în 7 trepte.

La nivel de exterior, masivul model va beneficia de o caroserie ultra-uşoară din carbon Kevlar, care va aminti de tradiţia Dartz în realizarea de vehicule blindate. Aceasta va fi montata pe un şasiu cu bare tubulare din titaniu, care îi va conferi SUV-ului o lungime de aproximativ 5 metri.

Constructorul a anunţat şi preţul estimativ pentru versiunea de bază, acesta situându-se undeva între 250.000 şi 300.000 euro. În plus, fiecare client va avea posibilitatea să-şi aleagă un kit de caroserie personalizat după propriile idei.

VĂ PUTEŢI FACE O IDEE DESPRE EXTERIORUL INEDIT AL CONCEPTULUI DIN SCHIŢELE DIN GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide