Lexus nu va avea acces la motoarele diesel BMW

Autor: Gabriel Grosoiu 20 dec. 2011 Știri auto
Lexus nu va avea acces la motoarele diesel BMW

Rivalitatea din segmentul premium nu acceptă scuze legate de contexte economice dificile, eficienţă sau fiabilitate. Oricât de iminent ar fi acordul dintre BMW şi Toyota, prin care cei doi producători vor face schimb de tehnologie, Lexus nu va putea „trişa”, preluând o parte din motoarele diesel bavareze.

Înţelegerea dintre BMW şi Toyota vizează motoarele de 1.6 litri şi 2.0 litri, care ar urma să intre sub capota a diferite modele japoneze, începând cu 2014. Purtătorul de cuvânt al Toyota Europa a declarat oficial că Lexus nu este parte a acestui acord, deci nici nu poate fi vorba ca brandul premium nipon să primească motoare de origine germană.

Mai, mult, şeful de dezvoltare al BMW, Klaus Draeger, spune că nu există niciun motiv de îngrijorare la Munchen, motoarele nefiind destinate unei eventuale adaptări pe Lexus. Speculaţiile potrivit cărora Lexus ar putea pofti la motoarele diesel BMW au la bază vânzările modeste ale mărcii japoneze în Europa, care ar putea creşte prin adoptarea motoarelor bavareze.

De exemplu, cifrele furnizate de Asociaţia Producătorilor Europeni de Automobile arată decalajul dintre cei doi producători, atunci cînd vine vorba de vânzările realizate de cei doi în Europa, în intervalul ianuarie-noiembrie 2011: BMW a vândut 590.453 maşini, în timp ce Lexus a reuşit să comercializeze doar 24.623 de unităţi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide