Limuzină folosită de casele regale din Marea Britanie, Danemarca şi Suedia, utilizată de înalţii preoţi din România – VIDEO

Autor: ProMotor 19 iun. 2018 Știri auto
Limuzină folosită de casele regale din Marea Britanie, Danemarca şi Suedia, utilizată de înalţii preoţi din România – VIDEO

Potrivit obiectivdesuceava.ro, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi PS Damaschin Dorneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor au ajuns cu maşini de lux, sâmbătă, la slujba de târnosire a Bisericii ”Sfânta Cuvioasă Parascheva” din comuna Baia, judeţul Suceava.

Cel mai spectaculos model este un Daimler DS 420, cunoscut şi sub numele de limuzina Daimler. Produsă între 1968 şi 1992 de Daimler Company Limited, a fost alegerea caselor regale din Marea Britanie, Danemarca şi Suedia. Deşi a fost scos din producţie în urmă cu peste 25 de ani, modelul Daimler DS420 este în continuare des utilizat de către hoteluri, dar şi la nunţi şi înmormântări.

Daimler DS420 era bazată pe platforma modelului Jaguar 420G, însă avea un ampatament mărit cu peste 500 de milimetri. Trei dintre cei şase pasageri pe care îi putea transporta în spate stăteau pe o banchetă despărţită de habitaclul şoferului printr-un geam. Ceilalţi trei pasageri puteau fi transportaţi pe locuri pliabile.

Limuzina era propulsată de un motor Jaguar cu şase cilindri în linie şi o capacitate de 4,2 litri. Greutatea ei depăsea 2,1 tone, având 5,74 metri lungime, 1,97 metri lăţime şi 1,61 metri înălţime.

Preotul Ioan Guşă de la biserica din Baia, judeţul Suceava, a spus că modelul Daimler DS420 ar fi fost pus la dispoziţia înalţilor ierarhi ordodocşi de către un localnic.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide