Logan – planuri USA

Autor: Cosmin Iordache 26 feb. 2008 Știri auto
Logan – planuri USA

Cei care încearcă marea cu degetul şi piaţa americană cu un model atipic, low-cost, nu sunt cei de la Mioveni, ci indienii de la Mahindra & Mahindra. De fapt, constructorul  din Mumbai  intentţionează să construiască, în Stalele Unite, o unitate de asamblare pentru modelele produse în prezent în India, printre care se numără şi modelul Logan, fabricat în parteneriat cu Renault, potrivit site-ului autoindia.com.

 "Vom construi o fabrică unde vor fi produse automobile din kit-uri de maşini dezasamblate. Probabil că vom distribui şi produse Renault, construite în uzina de la Chennai, India", confirmă şi preşedintele Mahindra Automotive, Pawan Goenka, citat de Mediafax, intenţiile de expansiune.

Şansele ca modelul european să prindă peste Ocean nu sunt însă foarte mari. Chiar dacă europenii îl apreciază prin prisma spaţiului interior, în comparaţie cu dimensiunile exterioare, după standardele americane Loganul pare un liliputan. Motorul ar putea fi un alt impediment, raportat la uzinele ce animă modelele de peste Ocean. Totuşi, pe fondul crizei petrolului şi a tendinţelor globale de a prefera modele ieftine, Loganul ar putea avea şansa sa chiar şi pe pieţele mature, după cum a confirmat şi în Europa. La sfârşitul anului trecut, Logan a fost ales printre cele mai bune automobile care lipsesc din peisajul automobilistic american

Uzina indiană va fi construită lângă Chicago şi pe lângă modelul cu gene româneşti va construi modele ca Scorpio, Ingenio şi Bolero. M&M va fi, astfel, prima companie indiană care deschide o unitate de producţie, de orice fel, în SUA.

Producătorul modelului Logan pe piaţa din India, Mahindra-Renault, a suplimentat capacitatea de producţie a vehiculului în luna februarie a acestui an, de la 2.000 de unităţi pe lună la peste 2.500 de unităţi pe lună, ca urmare a creşterii vânzărilor. Reprezentanţii Mahindra-Renault estimează o creştere a cererii pentru Logan, pe fondul scăderii preţurilor practicate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide