Lyonheart K este o reinterpretare modernă a lui Jaguar E-Type

Autor: Iulian Dnistran 21 mart. 2013 Știri auto

Formele atrăgătoare ale coupe-ului britanic Jaguar E-Type au primit foarte multe laude atunci când au intrat în lumina reflectoarelor la începutul anilor 1960. Dar acea epocă a apus.

Acum, însă, la 50 de ani de la lansarea E-Type-ului original, o companie britanică denumită Lyonheart propune o reinterpretare modernă a maşinii care a cucerit inimile multor pasionaţi de maşini.

Lyonheart K vine cu un design care e bazat pe liniile maşinii originale, însă oferă un plus de modernitate. Sub cochilie se află un şasiu din aluminiu, un sistem de suspensie modernă şi un motor V8 Cosworth care dezvoltă 567 CP şi 700 Nm. Potrivit companiei cu sediul în Coventry, Marea Britanie, maşina va fi capabilă să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în 3,9 secunde şi să atingă o viteză maximă de 300 km/h.

Bineînţeles, frumuseţea costă. Mult. Versiunea coupe a lui Lyonheart K va costa nu mai puţin de 360.000 de euro, în timp ce decapotabila va avea un preţ de 375.000 de euro.

Iniţial, cei de la Lyonheart au anunţat că vor construi doar 50 de exemplare ale modelului K, însă acum au spus că vor produce 250. Rămâne de văzut, însă, dacă potenţialii clienţi vor alege această maşină sau vor merge pe calea bătută de Eagle Speedster, un alt model care aduce Jaguarul E-Type în modernitate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide