Made in China: dacă-i schimbi sigla, nu-şi dă nimeni seama că e făcătură.

Autor: Alexandru Banu 12 oct. 2016 Știri auto

Dacă nu aţi fost la un salon auto, vă spunem noi cum e. Numai maşini adevărate, presă multă, oameni cu bani şi mulţi chinezi cu un scop precis: să pozeze maşina 360 de grade, pe dedesubt, la motor şi înăuntru. Ei sunt spionii industriali care duc secrete de fabricaţie în China. Apoi, după un timp nedefinit, răsar modele copii 1:1 de parcă ar fi blugi Levis contrafăcuţi.

Sigur că aici vorbim de maşini, nu de textile. Şi legislaţia, cum o fi ea, le permite să reproducă Porsche-uri şi BMW-uri pe bandă rulantă. E suficient să schimbe câte ceva minor la ele ca să aibă voie să le producă.

MACANUL CHINEZESC (GALERIE FOTO)

Ăsta e un exemplu mai mult decât pe faţă de furt 1000%. Carbuzz a găsit maşina în China şi arată întocmai ca un Porsche Macan. Este făcută de o “renumită” companie … Zoyte Auto. Iar modelul se numeşte complet înşelător … SR9. Motorul? Un motor de Mitsubishi, în 4 cilindri, turbo. Cutiile de viteze sunt manuale cu 5 trepte sau automate cu 6 trepte şi dublu-ambreiaj! Toate astea pentru 15.000 de euro. De 4 ori mai ieftin decât adevăratul Porsche SUV. Interiorul este de un rar rafinament după cum vedeţi în poze. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide