Mai aproape de realitate: noul Audi A9 – randări proaspete

Autor: Oraan Mărculescu 20 oct. 2011 Știri auto
Mai aproape de realitate: noul Audi A9 – randări proaspete

În ultima vreme, cei de la Audi s-au remarcat prin exploatarea intensă a nişei berlinelor hatchback sportive, cu apelativ Sportback (precum A5 Sportback sau A7 Sportback), dar şi a domeniului SUV-crossover, unde au o gamă bogată: Q3, Q5, Q7, A4 Allroad şi, în curând, A6 Allroad.

Totuşi, Audi vrea şi un coupe luxos clasic, acesta urmând a se numi, deloc surprinzător, Audi A9 – VEZI AICI RANDĂRILE.

Conceput pentru a rivaliza în primul rând cu Mercedes-Benz CL, un rege neîncoronat al acestui segment exclusivist, noul Audi A9 va apărea în jurul anului 2014 şi va fi propus într-o caroserie coupe cu 2 uşi, germanii nefiind interesaţi de o versiune coupe-cu-4-uşi sau A9 Sportback.

Cu o lungime de peste 5 metri, Audi A9 va avea un stil foarte familiar, putând fi interpretat fie ca versiunea coupe a lui Audi A8, fie ca un Audi A5 Coupe „umflat cu pompa”. Totuşi, Audi A9 va fi bazat pe platforma utilizată de Bentley Continental sau Porsche Panamera, caroseria urmând a fi total din aluminiu, iar tracţiunea integrală quattro va fi standard.

Se pare că motorizările pe benzină vor fi toate hibride, un diesel nefiind încă în planuri. Nici o versiune supersportivă RS9 nu va fi oferită, deoarece marele coupe se doreşte un GT confortabil, nu un rival pentru Audi R8, de exemplu. Aşteptăm mai multe detalii în 2012, ba chair şi un concept premergător – de data aceasta real, nu doar virtual, ca acela propus de un student acum doi ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide